Salát Waldorf Astoria

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Majonéza
  • 85 g Ořechy vlašské
  • 500 g Jablka
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 319.3 mg
  • Vláknina 9148.3 mg
  • Vitamín A 9148.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V míse je smícháme s citronovou šťávou.

  • 2

    Přidáme na plátky nakrájený řapíkatý celer a majonézu. Směs dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Mísu přikryjeme a uložíme na chvíli do chladničky.

  • 3

    Před podáváním vmícháme do salátu nahrubo nasekané vlašské ořechy.

  • 4

    Salát rozdělíme do mističek a ozdobíme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu