Smažená mrkev s dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1638 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 131 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 86.3 mg
 - Draslík 413.8 mg
 - Vláknina 29700 mg
 - Vitamín A 29700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev očistíme, omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na větší hranolky a v osolené vodě asi 15minut povaříme. Poté vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou.
 - 
                                2
Rozmícháme mouku se špetkou cukru a 250ml vody. Mrkev v těstíčku obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat nejlépe na papírové utěrce.
 - 
                                3
Mezitím očistíme a omyjeme fenykl a včetně natě nasekáme najemno. 2lžíce fenyklu smícháme s jogurtem a solí a podáváme ke smažené mrkvi.