Paštika čočková
Suroviny
- 175 g Čočka červená
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 8.5 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Chutney mangové
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1090 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 65.2 mg
 - Draslík 636 mg
 - Vláknina 14450.4 mg
 - Vitamín A 14450.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 3 minuty. Přidáme koření - garam masala a koriandr, smažíme 30 vteřin.
 - 
                                2
Přidáme vývar a čočku a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a 20 minut povaříme, aby byla čočka měkká. Dáme pánev z ohně a odstraníme zbytečnou tekutinu. Směs dáme do mixéru, přidáme mléko, vejce, petrželku a mangové čatní, rozmixujeme vše dohladka.
 - 
                                3
Zapékací nádobu vymažeme olejem, dáme do ní směs a urovnáme povrch. Zapékací nádobou zakryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Poté necháme 20 minut vychladnout a dáme do lednice.
 - 
                                4
Paštiku vyklopíme na velký talíř, posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                5
Podáváme s topinkami.