Salát z marinovaných hrušek v zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 984 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 2.1 mg
 - Draslík 320.1 mg
 - Vláknina 11945.5 mg
 - Vitamín A 11945.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do nekovové nádoby naskládáme vrstvu sušených hrušek. Citronovou šťávu smícháme se zázvorem, cukrem, solí, pepřem, a nalijeme ji na hrušky. Nádobu přikryjeme a necháme 3 hodiny v chladnu odležet.
 - 
                                2
Listy salátu opereme a necháme okapat. Marinované hrušky podélně rozpůlíme a smícháme s listy salátu. Na kostičky nakrájenou housku opečeme na másle a přidáme do salátu. Těsně před servírováním pokapeme zálivkou vinaigrette.