Těstovinové závitky s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 20 g Bazalka
  • 50 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 400 g Lasagne
  • 300 g Omáčka na těstoviny
  • 400 g Ricotta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 46.1 mg
  • Vláknina 722 mg
  • Vitamín A 722 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé plátky těsta vaříme ve slané vodě al dente. Mícháme je, aby se neslepily.

  • 2

    Smícháme v míse sýr ricotta, rozšlehané vejce, muškátový oříšek a nasekané bylinky. Uvařené plátky těsta rozložíme na pracovní plochu. Do středu každého plátku dáme 2-3 lžíce sýrové směsi. Horní třetinu plátku přeložíme přes náplň, potom přes ni přeložíme dolní třetinu a konce opatrně zkroutíme (každý konec jiným směrem).

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem a vložíme do něj závitky. Pokapeme máslem a střední části závitků polijeme omáčkou. Mísu zakryjeme a těstoviny zapékáme asi 5 minut v předehřáté troubě při 180 °C, až se prohřejí. Hotový pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenými lístky bazalky a servírujeme.

Komentáře k receptu