Ravioli plněné ryzcemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 525 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 142.2 mg
 - Vláknina 4137.5 mg
 - Vitamín A 4137.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na suché pánvi opražíme oříšky a nahrubo je nameleme. Ve woku rozpustíme máslo, odstavíme je a vmícháme do něj oříšky. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Ryzce nakrájíme najemno a smažíme na oleji doměkka, osolíme, opepříme a podusíme, až se všechna tekutina odpaří. Necháme je vychladnout.
 - 
                                3
Vyválíme plátky těsta a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Na plátek dáme lžičku houbové náplně. Okraje těsta potřeme vodou a navrch položíme druhý plátek. Okraje pevně stiskneme a můžeme je také ozdobně seříznout rádélkem se zoubkovaným okrajem. Hotové ravioli odkládáme na plech vyložený čistou utěrkou a necháme zakryté, aby příliš neoschly.
 - 
                                4
Ravioli postupně vaříme v dostatečném množství osolené vody, aby se neslepily. Vyjmeme je naběračkou s otvory, necháme okapat a udržujeme teplé, dokud není uvařena poslední dávka.
 - 
                                5
Jednotlivé porce posypeme bazalkou.