Hladká Ančka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 70 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Houby sušené
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Pepř černý celý
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 12 ml Ocet kvasný lihový
  • 1500 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1267 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 194.9 mg
  • Draslík 817.4 mg
  • Vláknina 9127 mg
  • Vitamín A 9127 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut louhovat. Poté je vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Do polévky přidáme koření, sůl a pepř. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostičky a přidáme do hrnce s polévkou. Uvedeme k varu a necháme vařit 15 minut.

  • 2

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm cibulku do zesklovatění. Přilijeme rozšlehaná vejce a osmažíme je. Smetanu smícháme s moukou a vzniklou směs nalijeme do polévky, z které jsme vyndali bobkový list a koření.

  • 3

    Dobře promícháme a necháme povařit 5 minut. Do polévky vmícháme usmažená vejce.

  • 4

    Odstavíme z plotny a opatrně vmícháme ocet.

Komentáře k receptu