Fazolkový salát s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 6 g Bazalka
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Hrášek mražený
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Majonéza
  • 30 ml Hořčice dijonská
  • 1 ks Avokádo
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 727.9 mg
  • Vláknina 13625.2 mg
  • Vitamín A 13625.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky omyjeme a pokrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Brambory oloupeme a necháme uvařit ve vroucí vodě. Avokádo vypeckujeme, pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Majonézu smícháme s hořčicí, nasekanou bazalkou, drceným česnekem, solí a pepřem.

  • 2

    Uvařené brambory nakrájíme na silná kolečka. Fazolky a hrášek dáme vařit do vroucí vody, poté slijeme a necháme okapat. Vaříme 15 minut. Obojí přimícháme k bramborám a zalijeme zálivkou. Vmícháme avokádo, dosolíme a dopepříme dle chuti a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu