Dušené smrže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 50 g Pažitka
  • 4 g Paprika mletá sladká
  • 700 g Smrže čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 27.7 mg
  • Draslík 123.5 mg
  • Vláknina 8482 mg
  • Vitamín A 8482 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smrže očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme houby a krátce osmahneme. Zakryjeme poklicí a necháme dusit doměkka. Osolíme, vmícháme papriku a nakonec zakysanou smetanu s moukou.

  • 2

    Povaříme, až omáčka zhoustne, podáváme s nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu