Celerový salát s jablky a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 223.2 mg
  • Vláknina 4706 mg
  • Vitamín A 4706 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer nakrájíme na drobné kostky a uvaříme v marinádě z osoleného a oslazeného vinného octa, který jsme zředili vodou.

  • 2

    Uvařený celer odstavíme z ohně a přidáme jablko nakrájené na kostky. Necháme vychladnout.

  • 3

    Před podáváním salát posypeme strouhanými ořechy.

Komentáře k receptu