Zapečené ryzce s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 400 g Ryzce čerstvé
  • 200 g Mozzarella
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Rajčata
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 555.8 mg
  • Vláknina 7544.3 mg
  • Vitamín A 7544.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryzce a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky, malé hlavičky necháme v celku. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem, cibulku pokrájíme na kroužky a česnek posekáme nadrobno. Mozzarellu z nálevu necháme odkapat a nakrájíme ji na plátky. Petrželku, tymián a rozmarýn omyjeme, vodu setřepeme a bylinky drobně pokrájíme.

  • 2

    Zralá sladká rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, promícháme je s 0,5 lžičkou soli a 0,5 lžičkou bílého pepře.

  • 3

    V zapékací míse si rozpálíme slunečnicový olej, na kterém restujeme houby přibližně 2 minuty, promícháme je s černým pepřem, solí, přidáme česnek, cibuli a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Nakonec vše promícháme z bylinkami.

  • 4

    Mísu odstavíme z pánve a na povrch hub poklademe plátky rajčat, na ně položíme plátky sýra a mísu s houbami dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 10-14 minut při 220 °C.

  • 5

    Zapečené houby podáváme horké s bílým chlebem.

Komentáře k receptu