Mocca dort s mandlemi
Suroviny
- 70 g Mandle
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Mouka pšeničná hrubá
 - 310 g Cukr moučkový
 - 170 g Cukr moučkový
 - 300 g Cukr moučkový
 - 70 g Piškoty cukrářské
 - 200 ml Voda pitná
 - 8 ks Vaječný bílek slepičí
 - 8 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 4 polévková lžíce Káva turecká
 - 5 polévková lžíce Káva turecká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 339.5 mg
 - Draslík 133.4 mg
 - Vláknina 2028.7 mg
 - Vitamín A 2028.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme cca 15 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle, rozdrobené piškoty a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 45 minut.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme krém - v nerezové misce ušleháme vejce s vanilkou a 110 g cukru. Do hrnce si nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, poté ztlumíme plamen a do vody položíme misku s vejci a cukrem a šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přidáváme vařený krém a po kapkách černou kávu.
 - 
                                4
Upečený korpus na dort necháme vychladnout, vyjmeme z formy, dvakrát prořízneme, naplníme krémem a povrch přelijeme polevou.
 - 
                                5
Na polevu přelijeme cukr horkou černou kávou a třeme do zhoustnutí.