Kefírové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 10 g Soda jedlá
  • 100 g Cukr skořicový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Jablka
  • 3 dl Mléko kefírové
  • 0.02 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 113.4 mg
  • Vláknina 4625 mg
  • Vitamín A 4625 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kefír smícháme se skořicí, moukou, vejci a nastrouhanými jablky do hladké hmoty. Nakonec vmícháme jedlou sodu.

  • 2

    Na rozpáleném oleji usmažíme z těsta lívance dozlatova. Podáváme posypané skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu