Brambory Eva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 783.9 mg
  • Vláknina 9772.5 mg
  • Vitamín A 9772.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky, nejlépe na krouhači v robotu.

  • 2

    Vymastíme zapékací pánev. Navrstvíme v ní brambory, každou vrstvu osolíme a opepříme a poklademe vločkami másla.

  • 3

    Pánev zakryjeme alobalem potřeným tukem, přikryjeme pokličkou a opékáme na mírném ohni asi 15 minut nebo až je spodek brambor zlatavý.

  • 4

    Pánev přeneseme do předehřáté trouby a pečeme na 190 °C (plyn 5) 30 minut nebo až jsou brambory měkké.

  • 5

    Přes pánev položíme nahřátý talíř a vyklopíme na něj koláč tak, aby bylo opečené dno navrchu. Ihned podáváme nakrájené na dílky.

Komentáře k receptu