Pekingské zelí dušené v mrkvi
Suroviny
- 500 g Zelí čínské
 - 150 g Mrkev kořen
 - 200 g Houby čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 577.2 mg
 - Vláknina 9262.8 mg
 - Vitamín A 9262.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, na nudličky nakrájené zelí vsypeme do kastrolu na oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na oleji. Osolíme, osladíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom zelí zaprášíme hladkou moukou a opepříme.
 - 
                                2
Očištěnou, na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Vmícháme do zelí.
 - 
                                3
Očištěné, nakrájené houby podusíme na kousku másla doměkka a přidáme k zelí s mrkví. Vše zlehka promícháme a posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je dušená rýže.