Pečené cibule s balsamicem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 ml Olej olivový
  • 170 ml Vývar zeleninový
  • 8 ks Cibule
  • 8 ks Rozmarýn sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 1147.8 mg
  • Vláknina 14735.8 mg
  • Vitamín A 14735.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořínky cibulí odřízneme tak, aby se cibule daly postavit. Odkrojíme vršky a do středu každé uděláme dva hluboké zářezy. Do nich zastrčíme snítky rozmarýnu a plátky česneku a naskládáme do pekáčku.

  • 2

    V misce smícháme olivový olej s balsamikem, cukrem, vinným octem, vývarem, osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme cibule a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme cca 90 minut doměkka. Mezitím podléváme zbylou omáčkou.

  • 3

    Před podáváním dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu