Hrušková marmeláda
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 186.4 mg
- Vláknina 10800.1 mg
- Vitamín A 10800.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jadřince hrušek a umeleme na masovém strojku. 
- 
                                2Hruškovou kaši vložíme do hrnce s vodou a za stálého míchání povaříme. 
- 
                                3Poté směs zvážíme a na kilo přidáme 500g cukru. 
- 
                                4Vaříme za stálého míchání na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří. 
- 
                                5Přidáme nakonec kyselinu citronovou. 
- 
                                6Horkou marmeládu plníme do čistých zavařovacích sklenic. 
- 
                                7Do každé sklenice vložíme pár lístků čerstvé máty. 
- 
                                8Poté sklenice uzavřeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        