Domácí jablkové taštičky
Suroviny
- 50 g Hrozinky
 - 500 g Jablka
 - 90 g Máslo čerstvé
 - 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Tvaroh tučný
 - 125 g Cukr krupice
 - 70 g Strouhanka
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Droždí sušené
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 41.8 mg
 - Draslík 127.4 mg
 - Vláknina 6541.8 mg
 - Vitamín A 6541.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko, rozšlehané vejce, 70 g změklého másla, 60 g cukru, 350 g mouky a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Postupně přisypáváme zbylých 70 g mouky dle potřeby. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Vyválíme jej a vykrojíme čtverečky, které posypeme strouhankou.
 - 
                                2
Náplň připravíme tak, že do mísy dáme nastrouhaná jablka, 65 g cukru, skořici, hrozinky a tvaroh, vše spolu smícháme. Náplň dáváme doprostřed každého čtverečku a hrany pak přeložíme, abychom vytvořili taštičky. Dáme je na plech, přikryjeme fólií a necháme 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia 25 minut. Po upečení je potřeme 20 g rozpuštěného másla, které smícháme s 1 lžící moučkového cukru. Po vychladnutí můžeme podávat.