Arabský chléb s bulgurovými koláčky
Suroviny
- 100 g Bulgur
 - 50 g Sýr Feta
 - 200 g Okurka salátová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Rajčata
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Cibule červená
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 plátek Chléb Pita
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Majonéza
 - 1 polévková lžíce Meduňka
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Česnekové máslo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 290 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 16.1 mg
 - Draslík 436.2 mg
 - Vláknina 13958.8 mg
 - Vitamín A 13958.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát.
 - 
                                2
Arabský chléb (4 ks) rozkrojíme tak, aby vznikly kapsy, vnitřek potřeme česnekovým máslem.
 - 
                                3
Očistíme česnek, jarní cibulku, petrželku, mátu a meduňku. Bylinky s cibulkou pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, který jsme vymačkali z přebytečné vody. Ochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem a vše dobře promícháme. Ze směsi utvoříme tenčí placičky, které vložíme do chleba.
 - 
                                4
Omyjeme salátovou okurku, rajčata a červenou cibuli. Vše nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a vložíme do chlebů. Zeleninu potřeme majonézou a servírujeme.