Osvěžující okurkový salát s jogurtovým dresingem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 393.2 mg
 - Vláknina 2808.5 mg
 - Vitamín A 2808.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salátové okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a osolíme (1 lžička).
 - 
                                2
Připravíme jogurtový dresing: do mísy vložíme smetanový jogurt, zakysanou smetanu, sůl, pepř a utřený česnek. Omyjeme čerstvý kopr s pažitkou, bylinky drobně pokrájíme, přidáme k jogurtu.
 - 
                                3
Z nakrájených okurek slijeme přebytečnou vodu, přimícháme dresing a uložíme na 20 minut do chladničky. Okurkový salát s dresingem podáváme vychlazený.