Indický špenát s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka jedlá
  • 150 g Jogurt bílý
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 2030.9 mg
  • Vláknina 43421.2 mg
  • Vitamín A 43421.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.2 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku opláchneme a ponoříme na hodinu do studené vody. Špenát taktéž opláchneme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostky a zelené chilli na podlouhlé nudličky. Nastrouháme si zázvor a odložíme ho bokem. Na pánvi opražíme rozdrcená semínka koriandru.

  • 2

    Kostky cibule osmažíme na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Smícháme společně s čočkou, špetkou soli, chilli a nadrcenými semínky koriandru. Při stálém míchání smažíme další 3 minuty.

  • 3

    Zalijeme šálkem vody a na pánev vložíme špenát. Necháme vařit, dokud směs nepustí všechnu vodu. Špenát společně s čočkou umístíme do mísy, rozmělníme a důkladně promícháme. Směs zalijeme našlehaným jogurtem a opět umístíme na pánev, kde necháme dalších 5 minut vařit. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu