Polévka ze směsi zeleniny s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 150 g Cuketa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Červená řepa
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Bulgur
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1323 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 18.7 mg
  • Draslík 1004.4 mg
  • Vláknina 15901.4 mg
  • Vitamín A 15901.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky na tenčí kolečka. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cuketu, mrkev, řepu očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, očištěné stonky celeru nakrájíme na proužky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na oleji zpěníme česnek s cibulí, přidáme žampiony, orestujeme a chvíli dusíme. K žampionům přimícháme celer, cuketu, mrkev, řepu, papriku a bulgur, vmícháme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Před koncem varu polévku osolíme a opepříme.

  • 3

    Na krutony nakrájíme rohlíky na kostičky a osmažíme na másle dozlatova, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat.

  • 4

    Hotovou polévku podáváme s krutony posypanou nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu