Skořicové řezy s kakaovou polevou
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 160 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 300 g Cukr moučkový
 - 130 g Cukr moučkový
 - 300 g Marmeláda rybízová
 - 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 ml Mléko plnotučné
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Soda jedlá
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Hřebíček
 - 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
 - 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 3 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1097 kcal
 - Sacharidy 171 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 286 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 117 g
 - Cholesterol 247.3 mg
 - Draslík 68.9 mg
 - Vláknina 1014 mg
 - Vitamín A 1014 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 377 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme skořici, mleté hřebíčky, mléko, marmeládu a prosátou mouku s jedlou sodou. Vymícháme těsto, vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou posypaný plech a v lehce předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
 - 
                                2
V mezičase připravíme polevu. Do rozpuštěného mléka vmícháme cukr s kakaem a postupně přidáme škrob. Směs svaříme a necháme mírně zchladnout.
 - 
                                3
Upečené vychladlé těsto potřeme polevou a necháme vychladit. Před podáváním krájíme řezy.