Židovská jablková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 10 g Skořice mletá
  • 100 g Rozinky bílé
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 5 dl Víno bílé
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 dl Rum
  • 1.5 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 302.1 mg
  • Vláknina 9841.7 mg
  • Vitamín A 9841.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s vanilkou uvaříme v hrnci s vodou. Měkká jablka propasírujeme přes sítko, propasírovanou šťávu vrátíme do hrnce. Přilijeme víno, přisypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, rozinky a skořici. Suroviny promícháme. V hrníčku rozkvedláme žloutky a vlijeme je do hrnce. Opět všechno dohromady promícháme. Nakonec polévku dochutíme přilitím rumu.

  • 2

    Studenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu