Těstovinové lívance se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 g Těstoviny Vermicelli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Kukuřice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2.22 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 217.8 mg
  • Draslík 336.9 mg
  • Vláknina 14049.8 mg
  • Vitamín A 14049.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jadřinec, opláchneme ji studenou vodu a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Očistěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky.

  • 2

    Klasy kukuřice uvaříme v 300 ml mírně osolené vody, pak je ochladíme studenou vodou, okrájíme z nich zrna a necháme je okapat.

  • 3

    Do hrnce s osolenou vroucí zbylou vodou dáme vařit těstoviny. Těstoviny uvařené podle návodu na obalu al dente scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce v něm osmažíme nakrájenou papriku.

  • 5

    V míse ušleháme vajíčka, smetanu a mouku. Pak přidáme zrna kukuřice a kostičky osmažené papriky, podle chuti opepříme a osolíme. Směs přendáme do hrnce k těstovinám a vše důkladně promícháme.

  • 6

    Zbývající máslo a 2 lžíce oleje rozehřejeme v pánvi a smažíme v ní z obou stran dozlatova lívanečky, které vytváříme z připravené těstovinné směsi.

  • 7

    V druhé pánvi rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme kolečka pórku a plátky žampionů.

  • 8

    Upečené lívanečky rozložíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmažený pórek se žampiony a podáváme.

Komentáře k receptu