Ragú z brambor a cizrny
Suroviny
- 800 g Brambory
 - 60 g Cibule
 - 15 g Petržel - nať
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 45 ml Olej olivový
 - 130 ml Vývar zeleninový
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 2 ks Cuketa
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 1428.3 mg
 - Vláknina 33935.7 mg
 - Vitamín A 33935.7 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Cukety pokrájíme na plátky. Cizrnu slijeme a necháme dobře okapat. Petrželku nasekáme.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme kmín a necháme další minutu smažit. Vmícháme šafrán, skořici, rajčata a vývar. Uvedeme k varu, přidáme rajčata, cuketu a cizrnu. Vaříme na mírném plameni 20 minut. Osolíme, opepříme, vyjmeme skořici, přisypeme petrželku. Servírujeme s kuskusem.