Tarka Dál
Suroviny
- 200 g Čočka červená
 - 100 g Cizrna
 - 7 g Sůl
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajče cherry
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kmín mletý
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Garam masala
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 374.8 mg
 - Vláknina 20821.4 mg
 - Vitamín A 20821.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme ji do sklovita na oleji.
 - 
                                2
Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i kmín, kurkumu a strouhaný zázvor.
 - 
                                3
Přidáme čočku a 400 ml vody.
 - 
                                4
Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
 - 
                                5
Poté přidáme vařenou nebo konzervovanou (slitou) cizrnu a přepůlená cherry rajčata.
 - 
                                6
Osolíme, přidáme koření garam masala a kdo chce přiostřit i 2 nasekané chilli papričky.