Brokolicovo- květákový salát s hrachovými výhonky
Suroviny
- 200 g Hrachové výhonky
 - 100 g Brokolice
 - 100 g Květák
 - 500 ml Voda pitná
 - 3 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Ocet jablečný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Olej chilli
 - 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 3 polévková lžíce Řeřicha
 - 0.2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 735.8 mg
 - Vláknina 5825.5 mg
 - Vitamín A 5825.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrachové výhonky v sítu dobře propláchneme a necháme je okapat. Malé růžičky brokolice a květáku omyjeme.
 - 
                                2
V hrnci s mírně slanou vodou brokolici s květákem povaříme 4-5 minut, pak zeleninu scedíme, zchladíme a necháme ji vychladit, pak brokolici i květák pokrájíme na drobné kousky. Přidáme nasekané ořechy, hrachové klíčky a řeřichu.
 - 
                                3
Připravíme si zálivku: v hrnečku si rozmícháme kvalitní olivový olej s chilli olejem, sójovou omáčkou a lžičkou octa. Zálivkou pokapeme salát, vidličkou ho promícháme a podáváme.