Veganské Picadillo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čočka jedlá
  • 30 g Hrozinky
  • 750 g Voda pitná
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 7 g Hřebíček mletý
  • 7 g Sůl mořská
  • 50 g Olivy zelené
  • 400 g rajčata v plechovce
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 901 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 618.9 mg
  • Vláknina 30189 mg
  • Vitamín A 30189 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu smícháme s čočkou a necháme přes noc bobtnat. Poté vaříme 25 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijeme.

  • 2

    Papriku nakrájíme na kostičky, česnek utřeme.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na jemno. Smažíme ji ve velké pánvi na oleji spolu s paprikou. Po pěti minutách přidáme česnek a ještě minutu smažíme. Poté přidáme rajčata, ocet, čočku, kmín, mletou papriku, oregano, skořici a mletý hřebíček. Dobře promícháme a povaříme 10 minut.

  • 4

    Odstavíme a vmícháme olivy a rozinky. Osolíme a opepříme podle chuti.

Komentáře k receptu