Cizrnová chana masala
Suroviny
- 100 g Špenát listový čerstvý
 - 800 g Cizrna konzervovaná
 - 200 g Hnědá rýže
 - 400 g rajčata v konzervě
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 6 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 6 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0.8 mg
 - Draslík 428.1 mg
 - Vláknina 14944.9 mg
 - Vitamín A 14944.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme podle návodu.
 - 
                                2
Na olivovém oleji opečeme v hrnci najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli. Opékáme ji na velmi mírném plameni aspoň 10 minut.
 - 
                                3
Poté přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku a koření a ještě 2 minuty opékáme.
 - 
                                4
Zalijeme vodou a přidáme slitou cizrnu, rajčata a špetku soli. Snížíme na co nejnižší teplotu a dusíme 20 minut.
 - 
                                5
Přidáme špenát a ještě 5 minut povaříme.
 - 
                                6
Osolíme a opepříme podle chuti.
 - 
                                7
Podáváme s hnědou rýží a jogurtem, do kterého jsme zamíchali čerstvý koriandr.