Bezlepkový Mac ´n´ Cheese

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Sýr Čedar
  • 300 g Bezlepkové těstoviny
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 52.1 mg
  • Draslík 71.5 mg
  • Vláknina 1175 mg
  • Vitamín A 1175 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 791.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.

  • 2

    Na másle smažíme 7 minut cibuli nakrájenou na jemno. Poté přidáme utřený česnek a tymián a ještě minutu smažíme.

  • 3

    Přidáme mléko, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vmícháme škrob. Povaříme 3 minuty.

  • 4

    Smícháme strouhaný čedar a strouhaný parmazán a třetinu dáme stranou. Zbytek přidáme k mléku. Přidáme pepř. Do této směsi vmícháme slité těstoviny a ještě 6 minut povaříme.

  • 5

    Tuto směs přelijeme do zapékací misky, posypeme odleženým sýrem a pečeme 20 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu