Thajský salát na spirály

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 35 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Ocet rýžový
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Sezamový olej BIO
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Zelí červené - sterilizované
  • 1.5 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 847 mg
  • Vláknina 17604 mg
  • Vitamín A 17604 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru si připravíme dresink – arašídové máslo, utřený česnek, ocet, sójovou omáčku, olej, šťávu z limetek, zázvor, vodu a chilli pastu rozmisujeme dohladka a dáme stranou.

  • 2

    Mrkev, okurku a zelí nakrájíme pomocí kráječe na spirály. Tuto zeleninu smícháme s nadrobno nakrájenou paprikou, jarní cibulkou a nasekaným koriandrem.

  • 3

    Zeleninu přelijeme dresinkem a promícháme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu