Ostrý salát z tykve
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 76 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1395 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 478 mg
- Vláknina 5060 mg
- Vitamín A 5060 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou tykev nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme chvíli odležet. Potom je osušíme utěrkou. 
- 
                                2Jemně nakrájené feferonky osmahneme na rozehřátém oleji, vyjmeme je a na oleji osmahneme tykev. Necháme ji v míse vychladnout. 
- 
                                3Nakládanou papriku nakrájíme na proužky a promícháme s tykví. Vše zalijeme zálivkou připravenou z vody, octa, cukru a soli. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        