Řapíkatý celer zapečený se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bešamel
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Anglická slanina
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1233 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 84.1 mg
  • Draslík 365 mg
  • Vláknina 1199.8 mg
  • Vitamín A 1199.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté řapíky celeru svážeme do svazečku, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme je, rozvážeme a necháme okapat.

  • 2

    Potom řapíky ovineme plátky slaniny, urovnáme je do zapékací mísy, opepříme a přelijeme bešamelem. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Při dopékání posypeme povrch nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu