Celer dušený na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 604.6 mg
  • Vláknina 7373.8 mg
  • Vitamín A 7373.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme a nakrájíme na nudle široké asi 1cm. Vložíme je na předem rozpálenou slaninu a osmaženou cibuli. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Před podáváním vmícháme trochu šťávy z pečeně (nebo vývar) a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu