Čekankové puky v šunce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Ořechy lískové
  • 250 g Mozzarella
  • 150 g Šunka dušená
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 75.7 mg
  • Draslík 298.7 mg
  • Vláknina 5502.8 mg
  • Vitamín A 5502.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté čekankové puky rozpůlíme a odstraníme košťál. Lískové oříšky nasekáme, nasucho opražíme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme, rozmixujeme spolu s oříšky a olejem. Vzniklou pastu osolíme, opepříme a potřeme jí plochy čekankových puků.

  • 2

    Každou polovinu čekanky ovineme plátkem šunky a osmahneme na pánvi na másle. Přilijeme víno, vývar, vše dusíme asi 10 minut. Šťávu ochutíme smetanou a hořčicí.

  • 3

    Pokrm osolíme, opepříme a posypeme na kostičky nakrájenou Mozzarellou.

Komentáře k receptu