Pstruh se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máta
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 185 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 plátek Šunka lázeňská
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.4 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 129.9 mg
  • Draslík 872.7 mg
  • Vláknina 29.2 mg
  • Vitamín A 29.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy říční očistíme, vykucháme a vykostíme. Do každého dáme několik snítek máty. Naskládáme vedle sebe do nádoby a zalijeme vínem. Zakryjeme a dáme na 6 hodinu marinovat do lednice.

  • 2

    Ryby vyjmeme z marinády, osušíme, vyndáme mátu, každého pstruha zevnitř osolíme. Svineme 2 plátky šunky do ruličky a vložíme s několika snítkami máty do pstruhů.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme tuk ze slaniny, na něj položíme nadívané pstruhy a osmažíme 3 minuty z každé strany. Přeneseme do zapékací nádoby a pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 180° C.

  • 4

    Do pánve nalijeme zbylou marinádu s citrónovou šťávou a 5 minut zprudka vaříme, až se část tekutiny odpaří a omáčka získá hustotu sirupu. Přimícháme máslo, aby se leskla.

  • 5

    Ryby přendáme na servírovací talíř a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu