Škvarečkové mandle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Vepřový bok
  • 250 g Mandle
  • 1 špetka Sůl
  • 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 498.4 mg
  • Vláknina 15250 mg
  • Vitamín A 15250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 16.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý vepřový bůček nakrájíme na kostičky a na pánvi na oleji opečeme.

  • 2

    Přidáme oloupané mandle a spolu s masem za stálého obracení pražíme. Mandle mají být zlatohnědé a škvarečky červené a křupavé.

  • 3

    Škvarky i mandle necháme okapat, nasypeme do misky a mírně osolíme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu