Vepřové ragú na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 300 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 848.9 mg
  • Vláknina 13523.2 mg
  • Vitamín A 13523.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osmažíme a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí šťávy.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Osolíme je, vmícháme koření, rozetřený česnek, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. V hotovém ragú má být všechna tekutina odpařená.

  • 3

    Nakonec přidáme podle chuti kečup a vsypeme nasekanou petrželku.

  • 4

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu