Řezy ze skopové kýty se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Skopová kýta
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 153 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou skopovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 8 řezů. Maso po okrajích nařízneme, naklepeme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme několik hodin v misce zkřehnout.

  • 2

    Potom řezy osolíme, zprudka opečeme na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.

  • 3

    Olej od opékání slijeme a na pánvi opečeme plátky slaniny hustě nakrojené na straně bez kůže. Položíme je na opečené řezy. Do pánve přidáme máslo, vývar a sůl a vše povaříme do mírného zhoustnutí. Šťávou podlijeme skopové řezy.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu