Lozärner Chügelipastete

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 1000 g Listové těsto
  • 50 g Mandle
  • 300 g Vepřové maso libové
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Bujón hovězí
  • 300 g Telecí plec
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1377 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 8072 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 253.6 mg
  • Draslík 851.1 mg
  • Vláknina 10292 mg
  • Vitamín A 10292 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1269.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve upečeme formu z těsta. Listové těsto vyválíme na 4 mm a vykrojíme z něj 2 kulaté placky - menší (24 cm) a větší (32 cm). Menší placku položíme na plech, propícháme vidličkou a na ni doprostřed položíme housku obalenou v hedvábném papíře na objem cca 36 cm. Přes housku položíme větší placku a okraje spojíme s okraji spodní menší placky. Ze zbylého těsta nakrájíme pruhy, kterými ozdobíme připravenou kouli z placek.

  • 2

    Vše potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut. Po upečení těsto opatrně vyjmeme z trouby, odstraníme papírovou kouli zevnitř - a po vychladnutí těsto naplníme.

  • 3

    Náplň: telecí a vepřové maso nakrájíme na kostičky a s cibulí opečeme na másle. Zalijeme bílým vínem a podusíme doměkka. Do šťávy nastrouháme jablko.

  • 4

    Z mletého vepřového masa okořeněného majoránkou tvoříme kuličky, ty vaříme 10 minut v bujónu. Připravíme si světlou jíšku, zředíme mlékem a bílým vínem, přidáme šťávu z masa, rozinky i s alkoholem a mírně vaříme 20 minut. Přidáme podušené žampiony, masové kostky a kuličky. Vše okořeníme, zahřejeme a rozředíme smetanou a bujónem.

  • 5

    Horkou směsí naplníme připravenou formu z těsta, povrch posypeme praženými nakrájenými mandlemi - a přiklopíme vrchním dílem těsta.

Komentáře k receptu