Opečená vepřová játra v pikantní marinádě
Suroviny
- 950 g Játra vepřová
- 130 ml Olej olivový
- 130 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Chilli paprička sušená
- 10 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 43 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 714.9 mg
- Draslík 1010.9 mg
- Vláknina 9809.5 mg
- Vitamín A 9809.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 72.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá vepřová játra nakrájíme na plátky, vložíme do pánve na rozehřátý slunečnicový olej a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra opepříme.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme, rozetřeme se solí a mletou paprikou a zalijeme vinným octem a olivovým olejem. Nakonec přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať a rozmělněné sušené chilli papričky. Dobře promícháme. Připravenou marinádou přelijeme játra a necháme marinovat asi 12 hodin.
-
3
Po uplynutí doby marinování játra dusíme asi 15 minut.
-
4
Hotová játra podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horká.