Vepřové maso v mrkvi a celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Vepřová plec
  • 200 g Celer bulvový
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Mrkev kořen
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 99.4 mg
  • Draslík 556 mg
  • Vláknina 7680.2 mg
  • Vitamín A 7680.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a zprudka opečeme. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Mrkev nakrájíme na kolečka, očištěný celer na kostičky a přidáme k masu. Promícháme a dusíme dalších 10 minut. Zakapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a trochu osladíme. Dusíme ještě 10 minut a můžeme podávat.

Komentáře k receptu