Pita s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 350 g Česnek
  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Vepřové kotlety
  • 100 g Mozzarella
  • 3 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 8 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 4 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 12 ks Olivy zelené
  • 8 špetka Sůl mořská
  • 2 plátek Chléb Pita
  • 3 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 44.8 mg
  • Draslík 1747 mg
  • Vláknina 17804.3 mg
  • Vitamín A 17804.3 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malý lilek omyjeme, pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička) a necháme ho „vypotit“ asi 30 minut. Pak plátky omyjeme a osušíme. Omytou cuketu, rajčata a očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. Nakládané olivy bez pecek rozkrájíme na poloviny. Mozzarellu nakrájíme na silnější proužky. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Do misky si dáme rajčatový protlak a smícháme ho s olivovým olejem (3 lžíce) a prolisovaným česnekem.

  • 2

    Vepřové maso z kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které pak nakrájíme na obdélníčky (přibližně 3 x 5 cm). Maso dáme do mísy, osolíme ho (1 lžička), opepříme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem, promícháme a necháme chvilku odležet.

  • 3

    4 pity dáme na plech potřený olejem a každou potřeme směsí s rajčatovým protlakem. Pak na každou „pizzu“ postupně rozložíme lilek, cuketu, houby, rajčata – zeleninu mírně osolíme mořskou solí, okořeníme černým pepřem (na každou pitu po 2 špetkách). Rajčata budou chutnější, pokud je i mírně pocukrujeme. Pak položíme plátky masa, mezi ně plátky Mozzarelly, olivy, vše posypeme petrželkou a oreganem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 10–12 minut, pak vše posypeme nastrouhaným sýrem a pizzu dopečeme ještě asi 2 minuty, aby se roztopil sýr.

  • 4

    Pitu s vepřovým masem podáváme horkou.

Komentáře k receptu