Polévka s parmskou šunkou a těstovinami ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ml Sůl
  • 3 ml Pepř černý mletý
  • 5 ml Muškátový oříšek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Šunka parmská
  • 1 ks Estragon
  • 1 l Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1403 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 194.5 mg
  • Draslík 125 mg
  • Vláknina 4720.3 mg
  • Vitamín A 4720.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké misce smícháme mouku, 2 vejce a špetku soli. Těsto necháme 30 minut odležet.

  • 2

    Těsto válíme až vytvoříme velmi tenkou placku, kterou nakrájíme na obdélníčky.

  • 3

    Na polovinu každého obdélníčku položíme nakrájené plátky parmské šunky a kousek másla.

  • 4

    Třetí vejce rozšleháme a natřeme jím okraje každého obdélníčku.

  • 5

    Každý kousek těsta přehneme tak, aby se napevno spojily. Vzniklé čtverečky můžeme ozdobit pomocí vidličky.

  • 6

    Začneme vařit vývar a když dosáhne bodu varu, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek.

  • 7

    Těstoviny ravioli přidáme do vývaru a necháme jej povařit na mírném ohni 5 minut.

  • 8

    Před podáváním vmícháme smetanu a ozdobíme estragonem.

Komentáře k receptu