Velikonoční řízky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Šunka dušená
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 346.3 mg
  • Draslík 607.2 mg
  • Vláknina 1279.5 mg
  • Vitamín A 1279.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do každého řízku zabalíme polovinu natvrdo uvařeného vejce obaleného v plátku šunky a závitky potom sepneme párátkem.

  • 3

    Připravené závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a prosáté strouhance.

  • 4

    Obalené řízky smažíme zvolna v rozpáleném oleji. Před podáváním odstraníme párátka.

Komentáře k receptu