Čínské kuličky s rýžovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 300 g Nudle rýžové
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 125 ml Citronová šťáva
  • 5.5 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Omáčka sladká chilli na kuře
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Koriandr celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 758.2 mg
  • Vláknina 4548 mg
  • Vitamín A 4548 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme se třemi lžičkami nadrobno nasekaného koriandru, 20 ml rybí omáčky, sladkou chilli omáčkou a po řádném zpracování tvoříme malé kuličky, které odložíme na 30 minut do chladu.

  • 2

    Zatím co kuličky chladnou, spaříme horkou vodou nudle, necháme je odstát, dokud nezměknou. Zatím připravujeme dresing protřepáním zbytku strouhaného koriandru, zázvoru, na tenká kolečka nakrájené cibule, na jemno krájenřch chilli papriček, cukru, citronové šťávy, dvou lžiček rybí omáčky a arašídového oleje ve vhodné nádobě.

  • 3

    Když je vše připraveno, rozpálíme v pánvi olej, do kterého vložíme masové kuličky a smažíme asi 10 minut za stálého obracení, aby kuličky byly ze všech stran pěkně hnědé. Hotové je smícháme s nudlemi, ze kterých jsme slili vodu, přelijeme dresingem. Promícháme a teplé podáváme.

Komentáře k receptu