Živáňská ze tří druhů masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 250 g Skopová kýta
  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Vepřová kýta
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 120.6 mg
  • Draslík 486.6 mg
  • Vláknina 3437.4 mg
  • Vitamín A 3437.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Všechny 3 druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, posypeme paprikou, potřeme olejem, naskládáme do mísy a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet. Čím déle maso marinujeme, tím lépe.

  • 3

    Marinované kousky masa pak napichujeme střídavě s cibulí a slaninou na grilovací jehly nebo dřevěné špejle. Grilujeme na mřížce, nebo můžeme opéct ve velké pánvi v rozpáleném oleji. V tom případě nejprve prudce opečeme, pak zmírníme oheň a pomalu dopékáme.

Komentáře k receptu