Vepřové řízečky v parmské šunce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Šunka parmská
  • 200 g Vepřová panenka
  • 30 g Hořčice gurmánská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 265.9 mg
  • Vláknina 265 mg
  • Vitamín A 265 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opeříme a potřeme pikantní hořčicí. Parmskou šunku nakrájíme na tenké plátečky a do každého plátečku šunky zabalíme kousek masa.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme kousky zabaleného masa a osmahneme ze všech stran. Maso přendáme do zapékací misky, vložíme do rozehřáté trouby a pár minut zprudka zapékáme. Šunka by měla být na povrchu křupavá.

  • 3

    Řízečky se šunkou upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře k receptu