Nádivka z rýže a masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 205 mg
  • Draslík 77.5 mg
  • Vláknina 887.1 mg
  • Vitamín A 887.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži opereme, přebereme, spaříme.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo a okapanou rýži do něj vložíme. Zalijeme ji osolenou vodou (na 1 díl rýže dva díly vody), přikryjeme a dusíme do měkka. Hotovou rýži necháme vychladnout na polo, poté přidáme jedno syrové vejce, muškátový květ, petrželovu nať nakrájenou na jemno a dvě vejce umíchaná na másle s drobně pokrájeným uzeným masem.

Komentáře k receptu